Voorzie jouw website van Consent Mode v2 en behoud functionaliteit

Bij Klyck streven we er altijd naar op voorop te blijven lopen op het gebied van privacy en optimalisatie. In lijn met de recente aankondiging van Google, wordt het vanaf maart 2024 verplicht om Consent Mode v2 te implementeren. Wij maken gebruik van Cookiebot om jouw website altijd up-to-date te houden op het gebied van privacy richtlijnen. Maar waarom is het zo belangrijk?


Wat is Consent Mode v2?

Consent Mode v2, ontwikkeld door Google, stelt jou in staat om de toestemming van gebruikers nauwkeurig te beheren via verschillende 'parameters'. Hierdoor past Google alle scripts van Google Analytics 4 en Google Ads aan, rekening houdend met specifieke toestemmingen.


Waarom is dit belangrijk voor jouw website?

Zonder Consent Mode v2 loop je het risico dat de functionaliteit van Google-tools op jouw website wordt beperkt. Vanaf maart 2024 zal Google ervan uitgaan dat bezoekers geen toestemming hebben gegeven als deze update niet is toegepast.


Wat kun je verwachten zónder Consent Mode v2?

Impact op Google Ads: zonder de update kunnen conversion- en remarketing-tags in Google Ads niet optimaal functioneren, wat de effectiviteit van jouw campagnes kan beïnvloeden.


Impact op Google Analytics: zonder Consent Mode v2 worden alleen cookieless pings naar GA4 gestuurd, wat het gebruik van advertentiefuncties en doelgroepen beperkt.


Wil je jouw website upgraden en optimaal blijven profiteren van Google-tools? Neem contact met ons op voor ondersteuning bij de implementatie van Consent Mode v2. Zo waarborgen we niet alleen de privacy van jouw bezoekers, maar behouden we ook de volledige functionaliteit van jouw website.


Let op: bij websites vanaf 50 pagina's zijn hier maandelijkse kosten aan verbonden, maar hier informeren wij je uiteraard graag over.

Ervaar het gebruiksgemak van ons content management systeem